HTML

perubolivia

Útinapló a "születésnapi" túrámról

Friss topikok

  • franko: mi is most jöttünk haza, a magassági betegség kemény volt.. Hányinger, pánikroham a nonstop légszo... (2009.04.10. 19:17) Cuzco
  • baphomet: És a folytatás??? (2008.11.09. 02:47) Arequipa
  • lidi43: Hiába várom az utolsó jelentkezésedet,pedig a program szerint sok-sok élményben volt részetek.Váru... (2008.11.04. 20:07) Copacabana
  • ilonak: Szia! Érdeklődéssel (és persze kicsi irigységgel) olvasom a beszámolót. Egyelőre jobb és érzéklete... (2008.10.27. 09:57) Puno
  • lidi43: Sikerült regisztrálnom. Örülünk, hogy jól érzed magad, kíváncsian várjuk a további beszámolókat. P... (2008.10.23. 14:39) Ismet Cuzco

Linkblog

Ballestas-szigetek, Paracas

2008.11.11. 18:28 ariel21

A szuperszállásunkat elhagyni nem volt könnyű, ám ismét "csili-vili" buszunk (krém színű burkolat, kényelmes ülések, hőmérséklet, páratartalom kijelzős óra, stb... Zsolt, biztos tetszene neked!) kicsit kárpótolt.

Elsőként az Icahoz közeli Ballestas szigetekre hajóztunk. A mentőmellények felvétele után, mint 24 "Michelin baba" tapadtunk a székeinkhez a 60-nal száguldó motorcsónakban. A csodáknak még mindig nem volt vége, hisz itt a kikötő mögötti homokdomboldalba "rajzolt" gyertyatartó?-t fotózhattuk le. A kérdésekre, kik, miért, mikor, hogyan?, többféle válasz létezik, de egy kicsit már belefáradtam, majd inkább csatolom a képet :-)

A szigetek madarak, Humbold pingvinek, fókák, pelikánok, kormoránok, pihenő, költő, ürítő helye. A guanótól fehérlő szikláknak szaguk van és feketéllenek a rajtuk tanyázó több ezer madártól. A sziklák Jézus arcprofiljától az elefánton át a teknősig több mindent megformáznak. Érdekes, hangos, mégis nyugodt világ, csak a "családi horgászat" engedélyezett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A természet alkotta csodák a paracasi Nemzeti Parkban vártak bennünket. A hatalmas sószállító dömperek kerékgumijától aszfaltossá vált természetes sóút; a földrengés következtében megsemmisült "katedrális" boltívének magadványa, az aranyló homok-lösz falak, s a falakban tátongó repedések; a fehér, tarajos hullámokkal morajló lápislazúr színű ócán; a "vörös" (védett) partszakasz; a megannyi kagyló, csiga, s tarisznyás rák mardványa a parti fövenyen. Megismertük Szarvas Peti perui "megbizottját", aki az elpusztult, s még élő állat és növényvilágban segített eligazodni nekünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A paracasi halászfalu egyik vendéglőjében, helyi tengeri specialitásokkal búcsúztunk  a sivatagtól, s idndultunk a valamikori kiindulópontunk, Lima felé. Ica határában elköszöntünk Ronaldtól, aki a Tacnai blokád óta velünk tartott. Gyorsan, problémamentesen este 9-re a már ismert szállásunkra érkeztünk. Egy gyors bevásárlás a helyi szupermarketben, hogy másnap még jusson indőnk a János által felajánlott Miraflores új városrész gondtalan megtekintésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perubolivia.blog.hu/api/trackback/id/tr62763847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása