HTML

perubolivia

Útinapló a "születésnapi" túrámról

Friss topikok

  • franko: mi is most jöttünk haza, a magassági betegség kemény volt.. Hányinger, pánikroham a nonstop légszo... (2009.04.10. 19:17) Cuzco
  • baphomet: És a folytatás??? (2008.11.09. 02:47) Arequipa
  • lidi43: Hiába várom az utolsó jelentkezésedet,pedig a program szerint sok-sok élményben volt részetek.Váru... (2008.11.04. 20:07) Copacabana
  • ilonak: Szia! Érdeklődéssel (és persze kicsi irigységgel) olvasom a beszámolót. Egyelőre jobb és érzéklete... (2008.10.27. 09:57) Puno
  • lidi43: Sikerült regisztrálnom. Örülünk, hogy jól érzed magad, kíváncsian várjuk a további beszámolókat. P... (2008.10.23. 14:39) Ismet Cuzco

Linkblog

Colca kanyon

2008.11.11. 11:19 ariel21

Mar pár napja itthon vagyok, de igyekszem az utolsó napok történéseit is részletesen leírni, illetve, most már nem csak ékezeteket, de talán képeket is tudok majd hozzáfűzni.

Szóval a tegnap esti folklór program jól sikerült. A Chivayi helyi termelfürdőzés után egyesek "kipihenten" érkeztek a zenés-táncos estre. Az utcáról nézve, mintha egy lakóházba mentünk volna be a piac melletti vendéglőbe, ahol már rajtunk kivül Kínából, Chiléből érkezett vendégek is voltak. A terem végében felállított pódiumon játszott a 4 vagy öt? tagú "zenekar" az asztalok között üresen hagyott részen pedig helyi népviseletbe öltözött táncosok mutattak be táncokat illetve áldozati s egyéb szokásokat a jellevők bevonásával. Belépő nem volt, fogyasztani illett, s ezen kívül a szokásos borravalós tálka is körbe járt, ahova szabadon lehetett adakozni.

 

 

 

Reggel korán indultunk, hogy még a tömeg előtt érjünk a "kondor-lesre". A már ismert útvonalon indultunk a kanyon belseje felé, majd több kilátópontontot magunk mögött hagyva értük el célunkat, ahol szerencsére néhány áruson kivül nem igen voltak nézelődők.

Mint egy várvédők, foglaltuk el helyeinket a sziklaszirten s meredten bámultunk az előttünk tátongó majd 1000 méter mély völgybe. Több mint félórás kitartó figyelem után, kissé kételkedve fogadtuk, amikor János szólt, ott repül a kondor. egy alig 2 cm-nyi fekete pacát láttunk körözni a messziségben. Majd párperc elteltével egyre közelebb és közelebb róta a köreit, sőt hosszan repült megfigyelő bástyánk alatt is, így a szerencsések (köztük én is) fotót is tudtunk készíteni róla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy a várakozásunk ne legyen oly unalmas, a párszáz méterrel lejebb levő kilátópontig gyalog tettük meg az utat. Közben többször megcsodálhattuk még a kanyonban élő hatalmas keselyűk röptét. A helyi két indián törzs népviselete közötti különbségeket vethettük össze az árusító lányok-asszonyokon ruháján. Valamint egy újabb temetőhely és terepviszonyok tervezésére szolgáló kőszikla képével lettünk gazdagabbak.

Visszatérve Chivayba ismét egy svédasztalos ebédet vettünk igénybe, sokak szerint jobb, illetve gazdagabb választékú volt a tegnapinál. Arequipa feléindulva a városkapuban összefutottunk a másik Eupoliszos csoporttal. :-)

 

 

 

 

Délután 16.30 körül értünk vissza a hotelünkbe. Mi fürdés és pakolás helyett a jól bevált Ekekót kerestük fel, egy az ejszakai buszozás előtti kiadós vacsorá reményében. Persze utána még jutott idő némi mosdásra és hátizsákrendezésre is.

A beharangzott lábtartós, fényárban uszó, legkondis-fagyasztós, hangos zene-dvdvetítős busz helyett egy szolidabb, ám kényelmes, meleg, (takarót is kaptunk!) filmután elcsendesült busszal utazhattunk Nazca felé. A repülőgépre emlékeztető, meleg vacsorát is felszolgálták volna, de mi úgy tele voltunk, hogy erről lemondtunk.

Hajnal 6-kor a nazcai repülős társaság vendégházánál tett le bennünke a busz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perubolivia.blog.hu/api/trackback/id/tr64763118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása