HTML

perubolivia

Útinapló a "születésnapi" túrámról

Friss topikok

  • franko: mi is most jöttünk haza, a magassági betegség kemény volt.. Hányinger, pánikroham a nonstop légszo... (2009.04.10. 19:17) Cuzco
  • baphomet: És a folytatás??? (2008.11.09. 02:47) Arequipa
  • lidi43: Hiába várom az utolsó jelentkezésedet,pedig a program szerint sok-sok élményben volt részetek.Váru... (2008.11.04. 20:07) Copacabana
  • ilonak: Szia! Érdeklődéssel (és persze kicsi irigységgel) olvasom a beszámolót. Egyelőre jobb és érzéklete... (2008.10.27. 09:57) Puno
  • lidi43: Sikerült regisztrálnom. Örülünk, hogy jól érzed magad, kíváncsian várjuk a további beszámolókat. P... (2008.10.23. 14:39) Ismet Cuzco

Linkblog

Uros szigetek

2008.10.28. 22:53 ariel21

Jol esett az egesz napos blokados varakozas utan ismet agyat latni, nem is esett nehezunkre az alvas. Bar 9-kor mar lementunk reggelizni, mivel a Sillustani-romok kimaradtak a programbol, igy Puno felfedezesere indultunk. Megneztuk a foteren levo Katedralist, a hegyoldalban felfedeztuk egy hatalmas kondor (turul) szobrat.

Vegig neztuk a setaloutca kinalatat, majd a piacon szereztunk be nemi gyumolcsot a hatralevo napra. Koradelutan indultunk a Titicaca tavi Uros-uszo szigetekre. Elsokent egy oktato szigeten kotottunk ki, ahol bemutattak, hogy keszulnek a 8-12 m mely tavon  uszo(kikotott) totora nadszigetek. Nemi shoppingolas utan tovabb alltunk, az ejszakai szallast nyujto szigetunk fele, ahol Janost kitoror orommel fogadtak regi ismerosei.

Sebteben elokerultek az ajmara es uroszi indian nepviselet kellekei, hogy egy kozos fotot keszitsunk meg a lemeno nap fenyeben. Muris volt a "tésasszony"szoknya es a bolero mellett a fejunkre tett kalap, vagy pom-ponos fejfedoben paradezni. a fiuk is kaptak himzett inget, es kotott sapkat, persze majd ha csatolom a kepeket ez akkor lesz igazan latvanyos :-)

A teljes naplementet a totoranadbol keszult "katamaran" hajokazaskor a tavon neztuk vegig, amire visszatertunk mar a vacsora incsiklandozo illata fogadott bennunket. Quinea (zoldseg) leves es sult pisztrang krumplival volt az esti menu, kis eleszto nelkuli, de nagyon finom langoskakkal. Aperitifnek piscu-t (perui spec. tomeny) es rumot ittunk, ami jol jott, mert az este nagyon hideg szel fujt, igy meg huvosebbnek ereztuk az amugy se kellemes idot. Kiegeszitesnek meg forro menta, kokateat is ittunk. A hangulat fokozasara tabortuzet gyujtottunk es felvaltva enekeltunk ajmara, illetve magyar nepdalokat. Akinek volt kedve tancolhatott is. A vigadalomnak Evi tobaesese vetett veget. Ugyanis a WC-t egy totoranad satorban elhelyezett, ket hordora fektetett deszka alatt egy vodor jelentette. Am a tok sotetben nem volt mindegy, hogy melyik iranyba indult az ember a sziget belseje fele, merthat a "rossz ut" egy belso tavcskaba vezetett. Szerencsere ott volt egyik utastarsunk, aki rogton kihuzta ot, s igy csak a felso ruhai es a cipoje lett csurom viz. Mas csoportoktol elteroen enkunk szerencsenk volt es ejszaka nem esett igy, nem aztunk meg, bar meg halozsakkal, pokrocokkal egyutt is nagyon hideg volt.

Hajnalban egy-ket megszallott fotossal egyut sikerult lencsevegre kapni a napfelkeltet. A reggeli utan egy szerepjatek kereteben ismerhettuk meg a szigeteken torteno piacozas mibenletet. majd tojasgyujtesre es halaszatra indultunk.

 

 

 

 

Kozeledett a bucsu oraja, amikor dallal, tanccal suru ollegetesek kozepette tavoztunk kedves uj ismeroseinktol.

Punoba visszaerve csak egy arcmosasnyi idonk volt, s indultunk a boliviai hatar fele.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perubolivia.blog.hu/api/trackback/id/tr68737599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása