HTML

perubolivia

Útinapló a "születésnapi" túrámról

Friss topikok

  • franko: mi is most jöttünk haza, a magassági betegség kemény volt.. Hányinger, pánikroham a nonstop légszo... (2009.04.10. 19:17) Cuzco
  • baphomet: És a folytatás??? (2008.11.09. 02:47) Arequipa
  • lidi43: Hiába várom az utolsó jelentkezésedet,pedig a program szerint sok-sok élményben volt részetek.Váru... (2008.11.04. 20:07) Copacabana
  • ilonak: Szia! Érdeklődéssel (és persze kicsi irigységgel) olvasom a beszámolót. Egyelőre jobb és érzéklete... (2008.10.27. 09:57) Puno
  • lidi43: Sikerült regisztrálnom. Örülünk, hogy jól érzed magad, kíváncsian várjuk a további beszámolókat. P... (2008.10.23. 14:39) Ismet Cuzco

Linkblog

Arica

2008.10.31. 13:26 ariel21

A szabadprogram, az ejtozes napja volt kedden. Igy reggel egeszen 11-ig lustalkodtunk. Majd helyi busszal 350 pesoert kimentunk a helyi piacra. A 8 buszt valasztottuk, ami egy varosnezo busznak is megfelelt volna, mert egy feloran keresztul kanyarogva jutott el a varos szelen levo piachoz. Mi a zoldseg-gyumolcs reszt neztuk vegig, gyorsan vettunk ananaszt, banant, chirimolyat, narancsot, hogy legyen mit nassolnunk. A cuzcoi piacon megszoktuk, hogy lehet kapni finom gyumolcsturmixokat, hat itt ez nem divat, igy egy irto pocsek lottyot sikerult kapnunk. Az ut visszafele “gyujtotaxival” cask 5 percig tartott.

A kovetkezo celunk az Eiffel tervezte templom, regi vamhaz, a vonatmuzeum, s a kikoto volt. Ha egy kicsit kibovitettuk volna a templomot, osszevontuk volna a vamhazzal, akkor majdnem  a Nyugati palyaudvart kaptuk volna!

A varoskozpont fole magasodo homoksziklafal tetejen allo Krisztust mar taxival kozelitettuk meg. Gyonyoru panorama tarult elenk, a Csendes-ocean tarajos hullamokat vette a parton, siralyok es barna kanyak koroztek felettunk, s ameddig a szem ellat homokszinu siksag, nehol egy-ket nagyobb domb vonulattal tarkitva. Lefele a gyalogutat valasztottuk, a tegnap este felfedezett “helyunkon” ettunk finom szndvicseket ebed gyanant, majd ujbol utnak eredtunk, megkeresni a feher homokos partokat. Sajnos csak messzirol latszik fehernek, kozelrol szurke.... De a viz sos, a szelen egyatalan nem olyan hideg, am a vizbe csak Matyi es Jani mereszkedett.

Este eloszor azt gondoltuk elmegyunk egy chilei szorakozo helyre, de aztan a szallodban maradtunk az alapozasnak szant borokkal, piñacoladaval, uditokkel egyutt s beszelgettunk.

Masnap reggel sem kellett rohanni a kelessel, mivel csak 12kor indultunk tovabb.

De mi persze, hogy ne pazaroljuk az itt toltott idot (aludni otthon is lehet) kimentunk megegyszer megnezni a kikotot, ahol elozonap nem vettuk szemugyre a pelikanokat es a napon sutkerezo oroszlanfokakat. Hat a korai (10 utan) ido nem kedvezett nekunk, mivel meg  a nap nem torte at a parat, igy a fokakat is csak alig  a latotavolsag hataran tudtuk megfigyelni.

De a pelikanok ott csemegeztek a halaszhajokbol kidobott halbensosegeken. Kati szerinti tuti utunk ezutan kovetkezett, taxival kb. 10 km mentunk a parton, hogy megnezhessuk a madarak kedvelt urito helyet, a guano hegyet. Az az erdekes, hogy a hosszu sziklafal szkasznaknak cask egy resze feherlik, ami vastagon le van szarva (szoszerint) ott a kozeleben meg budos is. Szoval a kietlen tajon egyszal taxissal, messze a varostol, nem toltottunk sok idot, inkabb mindannyiuk fejeben az jart minel hamarabb vissza a szalloba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most epp mar a Colca kanyon fele indulunk, voltak zavargasok, ujabb blokad, de mindent sikeresen megoldottunk! Igyekszem majd utolerni magam, mindenkinek jo hetveget!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perubolivia.blog.hu/api/trackback/id/tr26742264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása