HTML

perubolivia

Útinapló a "születésnapi" túrámról

Friss topikok

  • franko: mi is most jöttünk haza, a magassági betegség kemény volt.. Hányinger, pánikroham a nonstop légszo... (2009.04.10. 19:17) Cuzco
  • baphomet: És a folytatás??? (2008.11.09. 02:47) Arequipa
  • lidi43: Hiába várom az utolsó jelentkezésedet,pedig a program szerint sok-sok élményben volt részetek.Váru... (2008.11.04. 20:07) Copacabana
  • ilonak: Szia! Érdeklődéssel (és persze kicsi irigységgel) olvasom a beszámolót. Egyelőre jobb és érzéklete... (2008.10.27. 09:57) Puno
  • lidi43: Sikerült regisztrálnom. Örülünk, hogy jól érzed magad, kíváncsian várjuk a további beszámolókat. P... (2008.10.23. 14:39) Ismet Cuzco

Linkblog

Arequipa

2008.11.01. 01:26 ariel21

12kor gyulekeztunk a Hostal del Sol elott, ijeszto hireket kaptunk az ujabb blokadrol, de Janos kapcsolata biztositott bennuket, hogy eljutunk a celunkhoz. Rovid kenyelmetlen buszozas utan siman elertuk a Perui hatart, igy gyors gyumolcsevesbe kezdtunk, mert a chilei szabalyok miatt Peru sem engedi az elelmiszer es gyumolcsok atvitelet a hataron. A buszunk elhagyott igy a hataron levo "Border" (kifuseralt amerikai batarok) taxival folytattuk utunkat a senki foldjen, majd beleptunk Peruba. A hatartol 30 km re levo Tacna telepulesre is a taxi vitt bennunket. Eloszor nem nagyon ertettuk, hogy miert nezeget a sofor jobbra-balra (jobb kez szabalyt nem ismerik, csak dudalni szoktak es mennek), es eles kanyarokat teve mar egy 15 perce furikaztunk a varosba. Egyszer aztan lattuk a rohamrendoroket es a tuntetoket, megertettuk a sofor elovigyazatossagat. Szerencsesen elertuk a buszpalyaudvart, am itt izgulni kezdtunk a tobbiekert (ui. 5 taxiba fertunk csak be), sokaig senki sem erkezett. Majd a sarkon felbukkant Janos es egy kicsit nyugodtabbak lettunk. Ket kocsi sajna mar nem tudta megkozeliteni a palyaudvart, oket nemi gyaloglass utan hozta Janos a palyaudvar epuletebe. A zavargasok fokozodasa miatt azt az informaciot kaptuk, hogy jon a perui osszekoto, biztos lesz buszunk, de varnunk kell. Volt egy-ket aggodalmaskodo utastars, am mi a rikikit valasztottuk, hisz ugy sem tudtunk mit csinalni. Ket partit lejatszottunk, kozben ebedeltunk, vacsoraztunk. Este 7 utan helyi erokkel egyutt indultunk Arequipa fele. Tobbszor megallitottak, ellenorzeseken mentunk keresztul, volt amikor a sofor es segitoinek kellett az utra kihelyezett szikladarabokat el rakni,hogy haladni tudjunk. Hala egnek, az opcionalisan beharangozott 4 km. teljes hatizsakos felszereleses gyaloglas elmaradt. (ui. ha a vesztegzarnal nem tudott volna atmenni a busz akkor gyalog tettuk volna meg az utat es a barrikad masik oldalan vart volna egy masik busz ami tovabb visz bennunket)

Hajnali 5re ertunk arequipai szallasunkra a Santa Teresia hotelbe. Az ejszakai kaland miatt egy kicsit modositottunk a programon, a szabadnapi programot tettuk elore, majd ezt kovette a Colca kanyon. Szoval 11-ig aludhattunk, majd a foter, katedralis, Szt. Catalin kolostor megtekintesevel folytattuk a delutant. A kolostori belepo masokhoz viszonyitva horror 30 sol, ja es az idegenvezetonek meg fejenkent 5 sol.

Az aktivitasa es lelkesedese nulla volt, Efy jol lathatokonyha helysegnel elmondta: Ez a kemence, ez a fazek, s egyebkent egy konyhaban vagyunk.... Szoval az ossz velemenyunk, nem ert ez ennyit. A falak csodalatos narancs es ultramarin kekben pompaztak, s amugy, ha nem egy apaca zardarol lett volna szo hangulatos lett volna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek utan a Huanita, jeghercegno muzeumat mar senki nem kereste fel, inkabb csamborogtunk a tavaszias idoben, kaveztunk, s persze ujabb, s ujabb kincsekre tettunk szert.

 

 

 

 

 

Nemi piheno utan a kivilagitott esti fenyekben pompazo foterre siettunk es a delutan felfedezett kivalo Patio del Ekeko etterembe mentunk vacsorazni. Ismet nem csalodtunk, degeszre ettuk magunkat finomabbnal finomabb husokkal, hallal, deszertekkel. (mindezt fejenkent 3500 ft-bol, alpakka, strucc, marha belszin stb...) keszultek fotok is, ha visszaterunk ismet oda megyunk, mert igy nincs eselye a csalodasnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masnap reggel 8kor indultunk a Colca kanyon fele. Tobbszor megalltunk fotozni a kanyonokkal, vulkanokkal tarkitott tajat. Elertuk a kirandulasunk legmagasabb pontjat is 4910 meteren "kapkodtuk" a levegot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kora delutan chivayban egy svedasztalos ebed kereten belul vegre megkostoltuk Peru specialitasat a sult tengeri malacot. (hat, sok hus nem volt szegenyken, kicsit zsiros, ropogos, am semmi jellegzetes :-( )

Delutan egy 1,5 oras gyalogturan megneztuk a Colca folyot es a teraszos fold muveles egy itteni peldajat. Most epp egy bazi lassu internetezo helyen ulok, s igyekszem, hogy a beiras ne szalljon el, s sikeruljon kivarnom, mire a Netre is felkerul. Nyolctol egy folklor esten veszunk reszt. Huuu, sikerult behoznom, onmagam. Nagyon elvezzuk az utat, s bar mar napjaink meg vannak szamlalva, meg varjuk a tovabbi elmenyeket. Udv. mindenkinek, majd jelentkezem! :-)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://perubolivia.blog.hu/api/trackback/id/tr81743324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2008.11.01. 23:47:54

Na, végre újabb bejegyzés(viszont nem kevés, ámde sok). Az út után okvetlenül tölts fel fotókat. Én is egyszer megcsinálom az enyémet rendesen.

kri szti 2008.11.03. 08:25:47

szia baba :))na végre csak sikerült.. :)))))
olvaslak , irigyellek..mit neked egy két gépfegyveres kisrác laosban, amikor komplett barikádokon kell áttörjétek magatokat dél amerikában..na hiszen már az ágyból sem hiányzok..:(
puszi mikor jössz haza?

lidi43 2008.11.03. 15:03:10

Mindig olvassuk a bejegyzéseidet,nem irigyelünk,a megprobáltatások miatt.Látom mindig találtok megoldást és sok élményben van részetek.Már hamarosan vége a nagy "kalandnak."Értesitsd a Pétert mikor érkeztek,pontosan.Puszi.
süti beállítások módosítása